Aquestes són les 6 claus per assolir la felicitat, segons la Universitat de Harvard Un concepte tan nebulós com la felicitat és -per força- subjectiu. I no tothom troba satisfacció en les mateixes coses. Tot i això, hi ha una sèrie de patrons que es repeteixen en aquelles persones que es consideren “feliços”. Quins són?
1 Fer esport .
Pot sonar a tòpic, però mai no està de més recordar que l’exercici físic no només és bo per al funcionament correcte del nostre organisme, sinó que també és clau per al benestar i l’estabilitat mental. Ens ajuda a eliminar estrès i allibera endorfines, que són neurotransmissors de proporcionar sensació de plaer. Per això se’ls coneix com la “hormona de la felicitat”. Amb 30 minuts d’exercici diari podrem notar la diferència.
2. Ser agraït.
Aprendre a donar gràcies per les benediccions que tenim a la nostra vida és una cosa absolutament essencial si el que volem és ser feliços. Les persones que converteixen la gratitud en un hàbit se senten més saludables, més optimistes i més satisfets amb les seves vides. A més, millora les nostres relacions interpersonals i fa que donem més importància a l’altruisme.
3. Ser optimista.
La felicitat no depèn necessàriament de les nostres circumstàncies, sinó que depèn -més aviat- de l’actitud que mostrem davant seu. Hem d’aprendre a acceptar la vida tal com és i no deixar-nos afectar per qualsevol dificultat que se’ns presenti. Però, sobretot, hem d’aprendre a acceptar les nostres pròpies errades. Segons el psicòleg de Harvard, “la gran diferència entre perfeccionistes i optimistes rau en el fet que els primers neguen les fallades; els segons els accepten amb humilitat”.
4. Resiliència .
La resiliència és una qualitat que va de la mà de l’optimisme… però va més enllà. Una persona optimista accepta els problemes de la seva vida com una cosa inevitable, però una persona resilient s’adapta a les adversitats i -fins i tot- les converteix en una oportunitat per al creixement personal. La pèrdua d’un treball, d’un ésser estimat o d’una relació pot enfonsar moltes persones i els fa creure que mai no podran seguir endavant. Però una persona resilient aprendrà d’aquestes experiències i s’atrevirà a superar la por de tornar a perdre.
5. Evitar la procrastinació Ajornar constantment les nostres responsabilitats ens genera un estrès i una preocupació innecessària. Per això, és clau que ens organitzem i posem la nostra vida en ordre, col·locant cada cosa al seu lloc: hi ha un moment per a la feina i hi ha un moment per a l’oci i el descans… i tots dos són igualment importants.
Per aconseguir-ho, la millor opció és reservar uns 10 minuts de cada dia per pensar quin dia volem tenir demà. No en la llista de tasques que hem de completar, sinó en quines podem encaixar al llarg del dia perquè -en acabar-ho- sentim que ha estat productiu i – alhora- feliç.
6. Relacions personals.
Som animals socials i necessitem el contacte amb altres éssers humans per ser psicològicament estables. Mantenir una bona relació emocional amb els nostres éssers estimats ens ajudarà a millorar la nostra autoestima i formar llaços importants pel nostre creixement personal.