Mercè Martínez,actriu catalana(Sabadell, Vallès Occidental, 22 de setembre de 1976) és una actriu catalana, coneguda en televisió pel paper que ha representat en algunes sèries, com el de Nora a la sèrie La Riera, de Televisió de Catalunya.

Formada a l’Institut del Teatre de Barcelona, ha participat en muntatges teatrals com ara T’estimo, ets perfecte… ja et canviaré!The Full MontyLa ópera de cuatro cuartos o El mercader. L’any 2015 va interpretar l’obra Animals de companyia, escrita i dirigida per la també actriu Estel Solé, al costat d’actors com Jacob Torres, Míriam Tortosa, Eduard Buch i Martina Tresserra. L’obra es va començar representant en pisos particulars, fins a 70, fins que va aconseguir arribar a una sala teatral, el Capitol de Barcelona. Al 2020 es va incorporar al repartiment de T’estimo si he begut, una obra dirigida per David Selvas, basada en una recopilació de contes d’Empar Moliner.

A la pantalla gran ha intervingut en la pel·lícula Sévigné i a Deu ser que ningú és perfecte, i en televisió a les sèries Plats brutsPorca misèriaVentdelplà i a La Riera.

Obra

Teatre

Televisió

Cinema

Premis

Ha guanyat cinc vegades el premi Butaca a la millor actriu de musical:

l’any 2002 per The Full Monty, l’any 2006 per Paradís, l’any 2012 per 

La vampira del Raval, l’any 2013 per T’estimo, ets perfecte… ja et canviaré!, i l’any 2016 per 73 raons per deixar-te. Va estar nominada als Premis Butaca com a millor actriu catalana de cine interpretant a Yolanda en la pel·lícula d’Albert Espinosa Deu ser que ningú és perfecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.