En què consisteix el Dia Mundial de l’Aperitiu? Un costum tan arrelada a la nostra cultura que s’ha coronat com a centre de les nostres reunions, físiques o virtuals, convertint-se en el nostre millor aliat aquests últims mesos. Per tot això, Lay’s va llançar un manifest amb els arguments a favor que l’aperitiu tingués el seu propi dia en el calendari, i una petició oficial a la plataforma Change.org que va recollir signatures per donar suport a aquesta reivindicació. En paraules d’Erica Lascorz, responsable de màrqueting de snacks de PepsiCo Iberia: “L’aperitiu representa a la perfecció l’esperit de la gent del nostre país, que sempre troba un moment per gaudir en bona companyia. Amb aquest moviment hem volgut tornar a aquest moment de consum tan lligat a la nostra marca, el lloc que mereix a través d’un reconeixement mundial a què tots els espanyols poguessin sumar-se i celebrar que l’aperitiu va estar i estarà “.
Curiositats de l’Aperitiu La paraula aperitiu prové de el llatí tardà aperitīvus, el significat és “que tendeix a obrir”. Consisteix en un àpat lleuger que serveix per obrir o provocar la gana, abans de dinar o sopar. Entre l’àmplia gamma dels aperitius típics destaquen les patates fregides, l’aperitiu més popular des de fa uns 250 anys, olives, carns fredes, embotits, formatges i fruits secs. Se sol acompanyar d’una beguda. Generalment es consumeix en un bar, taverna, taverna oa casa. Aquests són els aperitius més emblemàtics en algunes regions i províncies d’Espanya:
Andalusia: olives.
Catalunya: patates fregides amb picant.
Madrid: seitons amb patates fregides.
Galícia: patates fregides amb musclo. Extremadura: patates fregides amb pebre vermell.
Balears: pica-pica (elaborat amb pop o sípia).
Navarra: pebrots.
País Basc: pintxos. Aragó: pernil de Terol. Astúries: pastís de peix i pastes preñaos. Canàries: roba vella. Cantàbria: rabas de calamar fregides. Castella-la Manxa: samfaina manxega.
Com és el vostre aperitiu? Com és aquest event per vosaltres?